O nás

O Crocute
Malá firma z Jablonca čo suší veľké kusy mäsa
Krájame, marinujeme a sušíme na maximum.
- Bez lepku
- Bez chemických konzervantov
- Vysoký obsah bielkovín
- Trvanlivosť 1 rok
- Ručná výroba
- Český chov

O pemikane
Pemikan je náš náčelník, čo ťa nikdy nenechá v štichu! Tajná superpotravina všetkých indiánov nadupaná energiou.
Pemikan je trvanlivá vysokoenergetická potravina, ktorá si svoju obľubu získala predovšetkým pri dlhodobých pobytoch v divočine, alebo pri presunoch v extrémnych podmienkach.
Pemikan, alebo jeho obdobu objavili nezávisle na sebe mnohé kultúry, už pred tisícročiami.
Údajne si Indiáni vracajúci sa z lovu pripravovali pemikan z čerstvých úlovkov a ten potom uskladňovali v akýchsi „komorách“, preto aby mali zásoby pri ďalšom love.
V jednej takej špajzi bol nájdený konzumovaný pemikan starý viac ako dvesto rokov. Bol tiež súčasťou jedálnička Amundsenovej expedície na južný pól.
Pri výrobe tyčiniek LORDYjerky Protein Bar sa jeho producent inšpiroval práve touto starodávnou indiánskou potravinou, ktorú si indiáni pripravovali z bizónieho mäsa, vyškvareného loja, lesných plodov a orechov. Túto zmes, kde trvanlivosť zaisťoval práve vyškvarený tuk, buď potom varili, alebo v núdzi jedli len tak.
Spoločnosť Lordy s.r.o. vyvinula potravinu, kde nahradila vyškvarený tuk sušiacom procesom a vytvorili tak modernej verzii tejto vysoko energické potraviny, vhodnú pre všetkých, ktorí pri svojich aktivitách potrebujú komplexný, vysoko energetický príjem energie.
V našom podaní sa prakticky jedná o mäsovú tyčinku, s ovocím a orechmi, v rôznych kombináciách a pomeroch.
PEMIKAN Czech Original je tepelne opracovaný mäsový výrobok, schválený veterinárnou správou a spĺňajúce všetky veterinárne a hygienické normy, platné v SR a EÚ.
Pemikan je komplexnou potravinou, obsahujúcou kvalitné živočíšne a rastlinné (semená a orechy) bielkoviny, ovocné cukry, vlákninu, minerály, vitamíny, nasýtené a nenasýtené mastné oleje a tuky. Teplota pri tepelnej úprave nepresahuje 75 ° C, čím je zaistené zachovanie všetkých cenných látok.
Mäso a príprava
Do chrumkava!
S každým kusom mäsa sa doslova maznáme. Jeden po druhom namočíme v marináde z tých najkvalitnejších surovín.
Najviac nám zachutila kombinácia českého cesnaku a teriyaki omáčky. K verzii pikant sme pridali aj pálivú chilli
papričku. Aby mäso nasiaklo túto skvelú chuť, marinujeme ho z oboch strán a pekne dlho.
Lepok i chémie sú pre nás španielska dedina. My radšej španielsku bábiku, výberovú morku a hovädzie sviečkovú.
Nedobarvujeme ani neprisladzujeme. Zakladáme si iba na poctivé čisté chuti.
Mäso sušíme špeciálnou metódou na maximálnu možnú mieru. Uchová si tak všetky vitamíny a parádne chrumká!